KookJij

Ijs met espressosaus

Een heerlijk ijs met espressosaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ijsbereidingsboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ijs met espressosaus te bereiden

Breng de koffie met de suiker,likeur ende room al roerende aan de kook.Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.Kook de saus op een hoog vuur tot hij een beetje gebonden is:ca.5 minuten.Schep het ijs in 2 koffiekopjes(3/4 vol),steek 2 koekrolletjes schuin in het ijs en spuit er een toef slagroom op.Zet de kopjes op een groot bord.Verdeel hete saus over 2 schaaltjes en zet die ernaast.Schep de hete saus er aan tafel zelf over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst