Recept
« Terug naar recepten
Ijs met espressosaus
PT10M
Ijs met espressosaus
Een heerlijk ijs met espressosaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijsbereidingsboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ijs met espressosaus te bereiden
Breng de koffie met de suiker,likeur ende room al roerende aan de kook.Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.Kook de saus op een hoog vuur tot hij een beetje gebonden is:ca.5 minuten.Schep het ijs in 2 koffiekopjes(3/4 vol),steek 2 koekrolletjes schuin in het ijs en spuit er een toef slagroom op.Zet de kopjes op een groot bord.Verdeel hete saus over 2 schaaltjes en zet die ernaast.Schep de hete saus er aan tafel zelf over.