Recept
« Terug naar recepten
IJsberg Salade uit Zuid-Korea
PT40M
IJsberg Salade uit Zuid-Korea
Een heerlijk ijsberg salade uit zuid-korea recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJsberg Salade uit Zuid-Korea te bereiden
* Verwarm in een pannetje de sesamolie en de rijstolie.
*Bak in de olie de ui, de knoflook, de gember en het lombokje.
*Wanneer de de ui glazig is geworden toevoegen de soja saus, het water, het citroensap en de zeste.
*Giet deze saus over de klein gesneden ijsbergsla en zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een laagje "marinade"- saus.
*Zet dit geheel voor 30 minuten koel we en bestrooi met het sesam zaad vlak voor het opdienen.
*Bak in de olie de ui, de knoflook, de gember en het lombokje.
*Wanneer de de ui glazig is geworden toevoegen de soja saus, het water, het citroensap en de zeste.
*Giet deze saus over de klein gesneden ijsbergsla en zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een laagje "marinade"- saus.
*Zet dit geheel voor 30 minuten koel we en bestrooi met het sesam zaad vlak voor het opdienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
NOOT: De sla kan zeer goed een dag van te voren worden gemaakt en koel worden bewaard. De sla dient echter bij het opdienen op kamertemperatuur zijn.