KookJij

IJsberg Salade uit Zuid-Korea

Een heerlijk ijsberg salade uit zuid-korea recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJsberg Salade uit Zuid-Korea te bereiden

* Verwarm in een pannetje de sesamolie en de rijstolie.
*Bak in de olie de ui, de knoflook, de gember en het lombokje.
*Wanneer de de ui glazig is geworden toevoegen de soja saus, het water, het citroensap en de zeste.
*Giet deze saus over de klein gesneden ijsbergsla en zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een laagje "marinade"- saus.
*Zet dit geheel voor 30 minuten koel we en bestrooi met het sesam zaad vlak voor het opdienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT: De sla kan zeer goed een dag van te voren worden gemaakt en koel worden bewaard. De sla dient echter bij het opdienen op kamertemperatuur zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst