Recept
« Terug naar recepten
IJssoufflé met sinaasappel
PT45M
IJssoufflé met sinaasappel
Een heerlijk ijssoufflé met sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJssoufflé met sinaasappel te bereiden
Dit nagerecht kan twee dagen voor serveren worden bereid. Klop de eidooiers met 150 g basterdsuiker in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) tot een dik, romig mengsel en laat dit al roerende afkoelen. Klop de eiwitten stijf met 30 g basterdsuiker en spatel ze luchtig door het dooiermengsel. Spatel ook de sinaasappelschilletjes, likeur en slagroom erdoor. Schep dit mengsel in 6 eenpersoons souffléschaaltjes die met stevig papier zijn verhoogd*, zodat de soufflétjes bij het serveren boven de schaaltjes uitsteken. Dek ze af met plasticfolie en laat ze 1 nacht in de diepvriezer opstijven.
Schil voor het serveren de sinaasappels dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Wentel de sinaasappelpartjes door de kristalsuiker. Verwijder de papieren randen van de vormpjes en serveer de soufflétjes met sinaasappelpartjes.
* Vouw van stevig papier ronde kraagjes om de vormpjes en laat deze 5-6 cm. boven de rand uitsteken. Bind de kraagjes stevig vast met keukentouw.
Schil voor het serveren de sinaasappels dik, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Wentel de sinaasappelpartjes door de kristalsuiker. Verwijder de papieren randen van de vormpjes en serveer de soufflétjes met sinaasappelpartjes.
* Vouw van stevig papier ronde kraagjes om de vormpjes en laat deze 5-6 cm. boven de rand uitsteken. Bind de kraagjes stevig vast met keukentouw.