Recept
« Terug naar recepten
Ijstaart
PT50M
Ijstaart
Een heerlijk ijstaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ijstaart te bereiden
1. Snij de gewassen kumquats doormidden en verwijder de pitjes. Meng met de suiker en 1 dl water in een kookpot met dikke bodem. Laat 50 minuten zacht koken. Roer regelmatig om. Laat de confituur volledig afkoelen.
2. Klop de room niet te stijf en zet weg op een koele plaats. Smelt de chocolade in stukjes au bain marie. Splits de eieren en klop de dooiers
luchtig met de suiker. Doe ze bij de chocolade.
3. Doe er 50 g kumquatconfituur bij en vervolgens de opgeklopte room. Klop de eiwitten stijf en meng ze met de chocolademassa.
4. Bekleed een cakevorm met plastic folie en giet er het beslag in. Laat minstens 3 uur opstijven in de diepvriezer. Dompel de vorm even in heet water en stort het ijs op een dienblad. Werk af met kumquats of sinaasappel.
2. Klop de room niet te stijf en zet weg op een koele plaats. Smelt de chocolade in stukjes au bain marie. Splits de eieren en klop de dooiers
luchtig met de suiker. Doe ze bij de chocolade.
3. Doe er 50 g kumquatconfituur bij en vervolgens de opgeklopte room. Klop de eiwitten stijf en meng ze met de chocolademassa.
4. Bekleed een cakevorm met plastic folie en giet er het beslag in. Laat minstens 3 uur opstijven in de diepvriezer. Dompel de vorm even in heet water en stort het ijs op een dienblad. Werk af met kumquats of sinaasappel.