KookJij

IJstaart met brownies en witte chocolade

Een heerlijk ijstaart met brownies en witte chocolade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe IJstaart met brownies en witte chocolade te bereiden


Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snij de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Gerard van der Leeuw, is natuurlijk ook een mogelijkheid en hopelijk heeft het gesmaakt;):):)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Geprobeerd, maar niet in de diepvriezer gezet: je kunt kristallen krijgen. Gewoon in de koelkast is prima. Nam ook geen frambozencoulis uit een pakje, maar gebruikte verse frambozen. Die zijn er nu nog voldoende.
fijnproever

fijnproever zegt:
Kaypieter laat het je alvast smaken;):):)
Kaypieter

Kaypieter zegt:
Chocolat dreams for the lady's, ga er vanavond 2 gelukkig maken.