Recept
« Terug naar recepten
IJstaart met brownies en witte chocolade
PT30M
IJstaart met brownies en witte chocolade
Een heerlijk ijstaart met brownies en witte chocolade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJstaart met brownies en witte chocolade te bereiden
Bekleed een taartvorm (22 cm diameter, liefst een springvorm) met vershoudfolie. Snij de brownies in stukjes en leg ze op de bodem van de vorm. Druk goed aan.
Hak de chocolade fijn. Breng 15 cl room aan de kook. Neem van het vuur en doe er de chocolade bij. Laat 1 min. staan, meng dan met de garde. Giet in een grote kom. Klop 45 cl room stijf (het gaat gemakkelijker in een koude kom) en doe er de gesmolten chocolade bij. Meng goed.
Giet in de taartvorm, strijk de bovenkant glad, dek af en plaats enkele uren in de diepvriezer.
Neem de ijstaart uit de vorm, bestrooi met cacaopoeder en versier met frambozen of rode bessen. Dien meteen op en geef er frambozencoulis bij.
fijnproever zegt: