Recept
« Terug naar recepten
IJstaart van bokkenpootjes
PT30M
IJstaart van bokkenpootjes
Een heerlijk ijstaart van bokkenpootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJstaart van bokkenpootjes te bereiden
Bekleed een cakevorm glad met plasticfolie.
Breek de bokkenpootjes uit een pak in stukjes.
Klop in een grote kom de slagroom met de suiker met de handmixer op de middelste stand bijna stijf.
Spatel de stukjes bokkenpoot er luchtig door.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Druk de andere bokkenpootjes in een rij dicht naast elkaar in de room.
Zet de cakevorm in de diepvriezer en laat het geheel in 3-4 uur bevriezen.
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Laat de partjes op keukenpapier uitlekken.
Keer de ijstaart op een rechthoekige cakeschaal en verwijder het folie voorzichtig.
Garneer de ijstaart met partjes sinaasappel en chocolaatjes.
Breek de bokkenpootjes uit een pak in stukjes.
Klop in een grote kom de slagroom met de suiker met de handmixer op de middelste stand bijna stijf.
Spatel de stukjes bokkenpoot er luchtig door.
Schep dit mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Druk de andere bokkenpootjes in een rij dicht naast elkaar in de room.
Zet de cakevorm in de diepvriezer en laat het geheel in 3-4 uur bevriezen.
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Laat de partjes op keukenpapier uitlekken.
Keer de ijstaart op een rechthoekige cakeschaal en verwijder het folie voorzichtig.
Garneer de ijstaart met partjes sinaasappel en chocolaatjes.
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, smullen maar.
:);). m.v.g. Bert Allers