Recept
« Terug naar recepten
IJzige kerststerren
PT1M
IJzige kerststerren
Een heerlijk ijzige kerststerren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
super de boer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJzige kerststerren te bereiden
Voorbereiding Breek 300g pure chocolade(Swiss Noir) in stukjes en laat ze in een vuurvaste kom, boven een pan
met kokend water, smelten. Laat de chocolade afkoelen totdat deze lauwwarm is • Haal 350ml stracciatella-ijs (Super) uit de vriezer en laat deze iets zachter worden.
Stap 1 Vet 4 open stervormpjes in en zet ze op een stuk bakpapier • Schenk in ieder vormpje een laagje chocolade,
laat deze stollen. Haal de chocoladesterren uit de vormpjes. Vet de vormpjes opnieuw in. Stap 2 Doe 100g knappertjes (Verkade) in een keukenmachine en maal ze fijn • Smelt 50g boter in een pan op een laag vuur en schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels • Laat de keukenmachine nog even draaien. Stap 3 Leg de 4 stervormpjes op een met bakpapier bekleedde, platte schaal
• Vul de vormpjes een 1/2 cm onder de rand met ijs en strijk de bovenkanten glad • Verdeel het koekjesdeeg erover
en druk het aan met de bolle kant van een lepel • Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze ca. 4 uur in de
vriezer staan. Stap 4 Haal de stervormpjes met ijs uit
de vriezer en snij na ca. 5 minuten de randen los. Serveer de ijzige sterren met de chocoladesterren erop.
maak de ijzige kerststerren 1 dag van tevoren
Garneertip garneer met decoratieve snoepjes
maak de ijzige kerststerren 1 dag van tevoren
Garneertip garneer met decoratieve snoepjes
met kokend water, smelten. Laat de chocolade afkoelen totdat deze lauwwarm is • Haal 350ml stracciatella-ijs (Super) uit de vriezer en laat deze iets zachter worden.
Stap 1 Vet 4 open stervormpjes in en zet ze op een stuk bakpapier • Schenk in ieder vormpje een laagje chocolade,
laat deze stollen. Haal de chocoladesterren uit de vormpjes. Vet de vormpjes opnieuw in. Stap 2 Doe 100g knappertjes (Verkade) in een keukenmachine en maal ze fijn • Smelt 50g boter in een pan op een laag vuur en schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels • Laat de keukenmachine nog even draaien. Stap 3 Leg de 4 stervormpjes op een met bakpapier bekleedde, platte schaal
• Vul de vormpjes een 1/2 cm onder de rand met ijs en strijk de bovenkanten glad • Verdeel het koekjesdeeg erover
en druk het aan met de bolle kant van een lepel • Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze ca. 4 uur in de
vriezer staan. Stap 4 Haal de stervormpjes met ijs uit
de vriezer en snij na ca. 5 minuten de randen los. Serveer de ijzige sterren met de chocoladesterren erop.
maak de ijzige kerststerren 1 dag van tevoren
Garneertip garneer met decoratieve snoepjes
maak de ijzige kerststerren 1 dag van tevoren
Garneertip garneer met decoratieve snoepjes
Irene zegt: