Recept
« Terug naar recepten
In bladerdeeg verpakte ratatouille kussentjes
PT40M
In bladerdeeg verpakte ratatouille kussentjes
Een heerlijk in bladerdeeg verpakte ratatouille kussentjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
marianne oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In bladerdeeg verpakte ratatouille kussentjes te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereidingswijze
Een plakje bladerdeeg bestrijken met ei, tweede vel er op leggen. Herhalen met de rest van het bladerdeeg. Op een grote ingevette bakplaat leggen en 20 minuten bakken, tot het deeg gerezen en goudbruin is. Laten afkoelen. In een grote braadpan met dikke bodem ui en knoflook op matig vuur 5 minuten bakken in olie, Aubergine, courgette en paprika toevoegen. Met deksel op de pan onder af en toe roeren 10 minuten bakken. Tomaten toevoegen en zonder deksel onder af en toe roeren nog 10 minuten bakken, tot bijna al het vocht verdampt is. Vlak voor het opdienen in elk van de vierkantjes bladerdeeg een rond gat van ca 8 cm snijden en het zachte binnenste eruit trekken. De ruimte met ratatouille vullen en direct serveren.
Bereidingswijze
Een plakje bladerdeeg bestrijken met ei, tweede vel er op leggen. Herhalen met de rest van het bladerdeeg. Op een grote ingevette bakplaat leggen en 20 minuten bakken, tot het deeg gerezen en goudbruin is. Laten afkoelen. In een grote braadpan met dikke bodem ui en knoflook op matig vuur 5 minuten bakken in olie, Aubergine, courgette en paprika toevoegen. Met deksel op de pan onder af en toe roeren 10 minuten bakken. Tomaten toevoegen en zonder deksel onder af en toe roeren nog 10 minuten bakken, tot bijna al het vocht verdampt is. Vlak voor het opdienen in elk van de vierkantjes bladerdeeg een rond gat van ca 8 cm snijden en het zachte binnenste eruit trekken. De ruimte met ratatouille vullen en direct serveren.