Recept
« Terug naar recepten
In de oven gebakken aubergines
PT30M
In de oven gebakken aubergines
Een heerlijk in de oven gebakken aubergines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mike Aerens
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In de oven gebakken aubergines te bereiden
Bereiding van de aubergines:
Snij de aubergines in de lengte
doormidden.
Bak ze met olijfolie en grof zout
gedurende 7 à 8 minuten (als de
aubergines net uit de koelkast komen,
12 à 13 minuten bakken) in een oven aan 190°.
Snij de courgettes en paprika’s in kleine stukjes.
De uien, de look, de basilicum, de oregano, peper en zout kort op een heet vuur bakken.
Het binnenste uit de aubergines halen en vermengen met de fijngesneden groenten.
De aubergine opvullen met de bereiding en afwerken met enkele kerstomaten.
Alles bedekken met reepjes Comté, laten gratineren onder de grill.
Opdienen met een tomatencoulis, gekruid met basilicum en wilde oregano.
Bereiding van de tomatencoulis:
Bak een fijn gesneden sjalot, 3 tomaten in kleine stukjes, een theelepel tomatenpuree, een scheutje witte wijn, peper en zout in olijfolie.
Mixen en afwerken met basilicum en oregano.
Snij de aubergines in de lengte
doormidden.
Bak ze met olijfolie en grof zout
gedurende 7 à 8 minuten (als de
aubergines net uit de koelkast komen,
12 à 13 minuten bakken) in een oven aan 190°.
Snij de courgettes en paprika’s in kleine stukjes.
De uien, de look, de basilicum, de oregano, peper en zout kort op een heet vuur bakken.
Het binnenste uit de aubergines halen en vermengen met de fijngesneden groenten.
De aubergine opvullen met de bereiding en afwerken met enkele kerstomaten.
Alles bedekken met reepjes Comté, laten gratineren onder de grill.
Opdienen met een tomatencoulis, gekruid met basilicum en wilde oregano.
Bereiding van de tomatencoulis:
Bak een fijn gesneden sjalot, 3 tomaten in kleine stukjes, een theelepel tomatenpuree, een scheutje witte wijn, peper en zout in olijfolie.
Mixen en afwerken met basilicum en oregano.