KookJij

In olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.)

Een heerlijk in olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.) te bereiden

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant eraf.
Kook de asperge ca 9 min. en laat schrikken onder koud water.
Laat uitlekken.
Schil de sjalotten fijn en laat deze aan zweten in een pan met wat olijfolie.
Blus daarna af met de wijn en ± 200 ml van de bouillon.
Blijf steeds roeren totdat de rijst de vloeistof heeft opgenomen.
Vervolgens beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegen en blijven roeren totdat de rijst gaar is
(maar niet te gaar laten worden).
Voeg de helft van de fijn gesneden kruiden en een steek boter toe, samen met de Parmezaanse kaas. Voeg meer kruiden toe totdat de smaak naar wens is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

MeneerDeUil

MeneerDeUil zegt:
Een wat vreemd recept. De rijst komt uit het niets de pan in rollen en de asperges verdwijnen spoorloos na de voorbereiding. In ieder geval niet gesmoord in olijfolie.