Recept
« Terug naar recepten
In olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.)
PT45M
In olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.)
Een heerlijk in olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In olijfolie gesmoorde groene asperges met (zie opm.) te bereiden
Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant eraf.
Kook de asperge ca 9 min. en laat schrikken onder koud water.
Laat uitlekken.
Schil de sjalotten fijn en laat deze aan zweten in een pan met wat olijfolie.
Blus daarna af met de wijn en ± 200 ml van de bouillon.
Blijf steeds roeren totdat de rijst de vloeistof heeft opgenomen.
Vervolgens beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegen en blijven roeren totdat de rijst gaar is
(maar niet te gaar laten worden).
Voeg de helft van de fijn gesneden kruiden en een steek boter toe, samen met de Parmezaanse kaas. Voeg meer kruiden toe totdat de smaak naar wens is.
Kook de asperge ca 9 min. en laat schrikken onder koud water.
Laat uitlekken.
Schil de sjalotten fijn en laat deze aan zweten in een pan met wat olijfolie.
Blus daarna af met de wijn en ± 200 ml van de bouillon.
Blijf steeds roeren totdat de rijst de vloeistof heeft opgenomen.
Vervolgens beetje bij beetje de rest van de bouillon toevoegen en blijven roeren totdat de rijst gaar is
(maar niet te gaar laten worden).
Voeg de helft van de fijn gesneden kruiden en een steek boter toe, samen met de Parmezaanse kaas. Voeg meer kruiden toe totdat de smaak naar wens is.
MeneerDeUil zegt: