Wij hebben deze spaghetti gegeten bij een entrecote met gorgonzolasaus.
Lekker bij gebakken of gegrild vlees f vis, maar ook lekker als vegetarisch hoofdgerecht met een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met groene asperges,witte wijn en Parmezaanse kaas
PT15M
Spaghetti met groene asperges,witte wijn en Parmezaanse kaas
Ik wilde een bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet kwam ik deze spaghetti tegen. De groene asperges
worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met groene asperges,witte wijn en Parmezaanse kaas te bereiden
- Maak eerst de aspergesaus. Snij de toppen van de asperges en snij het overige deel van de asperges inkleine stukjes..
- Smelt de boter in een koekenpan.Bak de sjalot-snippers 1 minuut en voeg dan de aspergepunten eraan toe. Fruit de sjalot en de asperges samen nog ongeveer 3 minuten, zodat de smaak goed los komt. Blus af met de witte wijn. Voeg nu zoveel groentebouillon toe dat de asperges net onder staan. Laat de aspergepunten beetgaar worden in de bouillon (plm. 3 minuten).
- Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze apart (is garnering).
- Voeg nu de aspergestukjes toe aan dezelfde bouillon. Laat ook deze plm. 5 tot 6 minuten garen op een lage warmtebron. Als de asperges beetgaar zijn neem je de staafmixer en pureer je deze samen met de bouillon en de Parmezaanse kaas tot een mooie gladde saus. Vind je de saus te dik voeg dan nog wat bouillon of witte wijn toe. Maak de saus op smaak met peper, zout en een mespunt chilivlokken.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Meng de aspergesaus door de spaghetti en garneer met de aspergepunten en nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas.