Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.
Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken.
Als je er spekreepjes, gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Pestorijst met champignons en courgette
PT15M
Pestorijst met champignons en courgette
Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te
bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto. Dan komt de vulling er weer bij.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pestorijst met champignons en courgette te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat de rijst goed afkoelen.
- Maak de champignons schoon en snij deze in vieren.
- Mak de courgette schoon. Verwijder beide uiteinden en snij de courgette in hele kleine blokjes.
- Verhit de olie in de hapjespan en bak hierin de champignons op een hoge warmtebron tot er geen vocht meer is en de champignons gaan bakken. Bak de ui en de knoflook een paar minuten al omscheppend mee. Blus het geheel af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog zolang tot de wijn helemaal is opgenomen. Voeg de courgetteblokjes hieraan toe en bak 2 minuten omscheppend mee. Niet langer want de courgette moet knapperig blijven. Maak op smaak met peper, zout en oregano. Haal alles uit de pan en zet apart.
- Doe nog wat olie in de pan en voeg de rijst hieraan toe, Bak de rijst op middelhoge warmtebron tot de rijst een beetje lichtbruin wordt.. Roer de pesto door de rijst en voeg de champignon/courgettemassa er weer aan toe.
- Proef en maak op smaak met peper, zout, chilivlokken of cayennepeper.
- Roer het grootste deel van de kaas door de rijst en garneer met de rest van de kaas.