Recept
« Terug naar recepten
In spinnenweb gevangen egeltjes
PT20M
In spinnenweb gevangen egeltjes
Een heerlijk in spinnenweb gevangen egeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In spinnenweb gevangen egeltjes te bereiden
1. Leg de peer met de bolle kant naar boven en maak aan de spitse kant twee oogjes en een neusje van rozijnen
2. Steek de hele bovenkant vol met de halve amandeltjes (rechtop!) zodat je een mooi egeltje met de amandelen als stekels krijgt.
3. Lepel chocoladevla in een mooi rondje op een bordje; het moet een dun laagje vla zijn.
4. Vouw een spuitzakje van vetvrij papier en lepel hierin de vanillevla.
5. Met het spuitzakje kun je nu met een mooi dun straaltje een geel spiraalvormig rondje in de bruine vla maken.
6. Trek nu met een cocktailprikkertje lijntjes door de vla van binnen naar buiten zodat de gele vla een spinnenweb maakt in de bruine.
7. Zet het egeltje midden op het vla-spinnenweb.
2. Steek de hele bovenkant vol met de halve amandeltjes (rechtop!) zodat je een mooi egeltje met de amandelen als stekels krijgt.
3. Lepel chocoladevla in een mooi rondje op een bordje; het moet een dun laagje vla zijn.
4. Vouw een spuitzakje van vetvrij papier en lepel hierin de vanillevla.
5. Met het spuitzakje kun je nu met een mooi dun straaltje een geel spiraalvormig rondje in de bruine vla maken.
6. Trek nu met een cocktailprikkertje lijntjes door de vla van binnen naar buiten zodat de gele vla een spinnenweb maakt in de bruine.
7. Zet het egeltje midden op het vla-spinnenweb.