Recept
« Terug naar recepten
Indiase kip met garam masala en yoghurt
PT40M
Indiase kip met garam masala en yoghurt
Heerlijke Indiase kip met garam masala en yoghurt
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase kip met garam masala en yoghurt te bereiden
Verhit de olie en bak de rode ui samen met de gember in 4 minuten glazig. Voeg de kruiden toe en bak kort mee alvorens de tomatenpuree toe te voegen. Roerbak alles enkele minuten. Doe de kip erbij en laat 10 minuten meebakken.
Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe en breng alles aan de kook. Laat 15 minuten en zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.
Breng de saus verder op smaak met wat zout, limoensap en fijngesneden koriander.
Strooi de bruine suiker erover en roer de yoghurt en het water erdoor. Voeg wat versgemalen zwarte peper toe en breng alles aan de kook. Laat 15 minuten en zonder deksel op een middelhoog vuur gaar pruttelen.
Breng de saus verder op smaak met wat zout, limoensap en fijngesneden koriander.
Harry Kloek zegt: