Recept
« Terug naar recepten
Indiase samosa
PT45M
Indiase samosa
Een heerlijk indiase samosa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase samosa te bereiden
Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor. Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog 2 cirkels deeg van. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
Samier zegt: