KookJij

Indische Pindasaus

Een heerlijk indische pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische Pindasaus te bereiden

Snipper de ui
Verhit de olie in de wok en bak de uisnippers glazig.
Pers de knoflook boven de uien uit en voeg bouillon toe.
Voeg azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door.
Voeg de bruine suiker, sambal en pindakaas toe en roer dit alles tot een saus.

Mijn kookverhaal (Hans van der Meer)

Deze saus is een succes bij uw sate of bij de Indische rijsttafel.
Velen hebben mij het recept gevraagd.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorien Pardaan

Dorien Pardaan zegt:
Heerlijk, het lijkt wel of ik in Indonesië ben. :)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Hallo Willemien,
Tja het is wel een eind weg voor een potje pindakaas! Maar ik denk in een supermarkt met een buitenlandse afd.zou je wellicht die pindakaas kunnen kopen ,onder de naam FAYA LOBI.
Maar laat de Sur.pindakaas gerust weg en doe een lepel extra van die andere.Een variatie op deze saus is om het aan te lengen met (klapper) melk en AFGEKOELD GEKOOKT water. Houd je pinda saus over...dan kan je het nog 3 dgn bewaren in de koeling;met gewoon water is het de andere dag niet meer zó lekker. Succes ;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Hans, Wat is een alternatief voor Surinaamse pindakaas, ik kan die hier niet kopen misschien in Toronto maar dat is bijna drie uur rijden voor mij. Lijkt ons een erg lekker. Groeten Willemien:p:p