Deze saus is een succes bij uw sate of bij de Indische rijsttafel.
Velen hebben mij het recept gevraagd.
Eet smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Indische Pindasaus
PT30M
Indische Pindasaus
Een heerlijk indische pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans van der Meer
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische Pindasaus te bereiden
Snipper de ui
Verhit de olie in de wok en bak de uisnippers glazig.
Pers de knoflook boven de uien uit en voeg bouillon toe.
Voeg azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door.
Voeg de bruine suiker, sambal en pindakaas toe en roer dit alles tot een saus.
Verhit de olie in de wok en bak de uisnippers glazig.
Pers de knoflook boven de uien uit en voeg bouillon toe.
Voeg azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door.
Voeg de bruine suiker, sambal en pindakaas toe en roer dit alles tot een saus.
Mijn kookverhaal (Hans van der Meer)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Tja het is wel een eind weg voor een potje pindakaas! Maar ik denk in een supermarkt met een buitenlandse afd.zou je wellicht die pindakaas kunnen kopen ,onder de naam FAYA LOBI.
Maar laat de Sur.pindakaas gerust weg en doe een lepel extra van die andere.Een variatie op deze saus is om het aan te lengen met (klapper) melk en AFGEKOELD GEKOOKT water. Houd je pinda saus over...dan kan je het nog 3 dgn bewaren in de koeling;met gewoon water is het de andere dag niet meer zó lekker. Succes ;)
Willemien uit Canada zegt:
Dorien Pardaan zegt: