Recept
« Terug naar recepten
Irish coffee
PT10M
Irish coffee
Een heerlijk irish coffee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rinus Schonewille
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
mijn receptenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Irish coffee te bereiden
Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas. Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water. Schep hierin de eetlepel bruine basterdsuiker, voeg dan de whisky toe en giet hierop voorzichtig de hete koffie. Roer door totdat de suiker is opgelost. Klop ondertussen de slagroom halfstijf en voeg poedersuiker toe naar eigen smaak. Vul de rest van het glas voorzichtig met de halfgeklopte slagroom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Francis zegt:
De drie ingedrienten van elkaar gescheiden. Zeker de wisky en de koffie.
UW werkwijze is voor een Irish voor "De Boeren". Ook in de reacties.
Geen presentatie.
Michel zegt:
Francis DE PAUW zegt:
Niet akkoord met jou.
Er moet ergens een trukje bestaan om het mengen tussen alcohol en water(koffie)te mijden.Sommige kelners in restaurants en tavernes,beheersen die techniek.
Liske zegt:
Francis DE PAUW zegt:
marianne zelf zegt:
Lizet zegt:
Daarna de hete koffie en nogmaals roeren. Daarna pas de slagroom.;)
henkklop zegt:
Herman zegt: