Recept
« Terug naar recepten
Italiaans croissantje
PT45M
Italiaans croissantje
Een heerlijk italiaans croissantje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans croissantje te bereiden
Bedek de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Het deeg afrollen en langs de stippellijnen afsnijden. Snijd de tomaat in dunne plakjes en dan in tweeën. Beleg elk stukje deeg met 1 plakje kaas en 2 stukjes tomaat en strooi er wat italiaanse kruiden overheen. Rol daarna het deeg los en luchtig op met een insneetje aan de korte brede kant. Voor een goudgele kleur de croissants met geklopt ei of melk bestrijken. Wat geraspte kaas over de bovenkant van het deeg strooien. De croissants in de oven 15 á 20 minuten afbakken.
fenna zegt:
Heerlijk!