Recept
« Terug naar recepten
Italiaans gehaktbrood
PT100M
Italiaans gehaktbrood
Een heerlijk italiaans gehaktbrood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Het onderste uit de pan van Tamasin Day-Lewis
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans gehaktbrood te bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een brood- of patévorm van 30 x 10 cm (en 10 cm diep) in met olie.
Schep al het gehakt in een grote kom en voeg de geklopte eieren, knoflook, uien en de kruiden toe. Bestrooi royaal met peper en zout en meng alles grondig met uw handen. Druk de helft van het gehakt in de broodvorm.
Verdeel de plakken tomaat over het gehakt in de vorm en daarna de plakken gekookt ei. Snijd het spek of de ham in stukjes of dunne plakjes. Leg deze op de eieren. Meng de olijven met de kappertjes en ansjovis (of wat u maar gebruikt) en verdeel het mengsel over het vlees. Strooi ten slotte de geraspte kaas erover.
Schep de rest van het gehakt in de vorm en druk het stevig aan. Leg daarop een vel vetvrij papier. Druk er stevig een stuk aluminiumfolie op. En kook intussen een ketel water.
Zet de brood- of patévorm in een braadslee met hoge rand en schenk er kokend water bij tot halverwege de broodvorm. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven 1 uur. Verwijder de folie en bak het brood nog 15-30 minuten, of tot het een mooie bruine korst heeft. Het brood is gaar als een in het midden gestoken spies er schoon uit komt.
Schep al het gehakt in een grote kom en voeg de geklopte eieren, knoflook, uien en de kruiden toe. Bestrooi royaal met peper en zout en meng alles grondig met uw handen. Druk de helft van het gehakt in de broodvorm.
Verdeel de plakken tomaat over het gehakt in de vorm en daarna de plakken gekookt ei. Snijd het spek of de ham in stukjes of dunne plakjes. Leg deze op de eieren. Meng de olijven met de kappertjes en ansjovis (of wat u maar gebruikt) en verdeel het mengsel over het vlees. Strooi ten slotte de geraspte kaas erover.
Schep de rest van het gehakt in de vorm en druk het stevig aan. Leg daarop een vel vetvrij papier. Druk er stevig een stuk aluminiumfolie op. En kook intussen een ketel water.
Zet de brood- of patévorm in een braadslee met hoge rand en schenk er kokend water bij tot halverwege de broodvorm. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven 1 uur. Verwijder de folie en bak het brood nog 15-30 minuten, of tot het een mooie bruine korst heeft. Het brood is gaar als een in het midden gestoken spies er schoon uit komt.
karin zegt: