Recept
« Terug naar recepten
Pompoenbrood met salie
PT90M
Pompoenbrood met salie
Dit brood vormt de perfecte combinatie bij een heerlijke pompoensoep.
Het recept komt uit het een kookboek van Seasons maar ik heb het hier en daar een beetje aangepast.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Kookboek van Seasons/beetje aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenbrood met salie te bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Doe 1 el olijfolie over de pompoenblokjes in een bakblik en rooster deze in 15 minuten gaar.
- Zet de oven terug naar 190 graden.
- Doe de pompoenblokjes in een kom en laat deze afkoelen.
- Zeef het bakmeel in een andere kom en voeg het zout toe.
- Wrijf er met de vingers de boter doorheen zodat er een kruimelig mengsel ontstaat.
- Pureer de pompoen met een staafmixer glad.
- Roer de karnemelk en het ei door het pompoenmengsel.
- Houd 1 el Parmezaanse kaas apart en roer de rest samen met de fijngehakte salie door het pompoenmengsel.
- Meng dit door het bakmeel en vorm snel een samenhangend deeg.
- Bestrooi de aanrecht met bloem en kneed het deeg een paar keer goed door tot het soepel wordt.
- Vorm er een platte bol van en maak met een scherp mes kerven in het deeg zodat er 8 parten ontstaan.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
- Haal de 8 salie blaadjes door de olijfolie en druk in elk part een blaadje.
- Bak het brood op een met bakpapier bekleed bakblik in ongeveer 60 minuten in de onderste helft van de oven op 190 graden.