KookJij

Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens)

Ik zocht een nagerecht voor Pasen en dan is iets met advocaat nogal voordehand liggend. Dit idee kwam ik, in meerdere uitvoeringen, op internet tegen en ik heb er mijn eigen (glutenvrije) variant op gemaakt. Voor de bodem zijn Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) de meest logische optie, maar Bastogne koeken of zelfs gewoon met (glutenvrije) spuculaasjes is dit nagerecht ook heel erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Meerdere Internetsites; met eigen aanpassingen en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.250 gram mascarpone
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse liefde (mascarpone met advocaat en boerenjongens) te bereiden

  1. Doe de mascarpone, advocaat en de boerenjongens in een kom en meng dit op de laagste stand van de mixer door elkaar.
  2. Verkruimel een koekje en leg dat op de bodem van een glaasje en schep en met 2 lepels wat van het mascarponemengsel op.
  3. Klop de slagroom met een beetje (vanille)suiker stijf en lepel dat op het mascarponemengsel. 
  4. Leg een paaseitje of ander chocolaatje ter garnering bovenop de slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst