Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse panetonne (Milanees kerstgebak)
PT100M
Italiaanse panetonne (Milanees kerstgebak)
Een heerlijk italiaanse panetonne (milanees kerstgebak) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse panetonne (Milanees kerstgebak) te bereiden
Bereid de bakvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier. Vet de binnenkant van de vorm licht in en bestrooi deze met bloem. Vorm rond de buitenkant van de vorm een kraag van aluminiumfolie die 7 cm boven de rand van de vorm uitsteekt en bind deze goed vast met keukentouw. Kneed een stevig deeg van witbroodmix, water, melk, boter en vanillesuiker. Laat het deeg, afgedekt onder plasticfolie of een licht vochtige doek, 20 minuten rijzen op een warme plaats. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Kneed daarna de bigarreaus, rozijnen, hazelnoten en sinaasappelrasp door het deeg. Vorm een deegbol van 15 cm Ø. Leg deze in de vorm en knip in de bovenkant van het deeg een kruid van 7 cm. Dek de vorm af met een ingevet stuk plasticfolie en laat het deeg nog 30 minuten op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de plasticfolie en knip opnieuw een kruis in het deeg. Leg het klontje boter in het midden. Zet de vorm iets onder het midden van de oven en bak 10 minuten. Schakel de oven terug naar 180ºC en laat de panettone nog 35-40 minuten bakken. Controleer de gaarheid met een metalen pen, deze moet er schoon uitkomen. Laat het brood in de vorm afkoelen, verwijder de kraag, leg de vorm op de zijkant en trek de panettone er voorzichtig uit. Knoop een kerstlint om het midden van het brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bobbeltje zegt:
anny zegt:
gr.anny,,,