Heb vroeger als souschef in een japans restaurant gewerkt in Maastricht fen kuan en daar was het een toppertje.
Corne Huijgens chefkok restaurant villa het hof.
Recept
« Terug naar recepten
Japanse dressing
PT20M
Japanse dressing
Een heerlijk japanse dressing recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
corne huijgens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Japan
Bron:
www.restaurantvillahethof.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Japanse dressing te bereiden
• Zweet de sjalot, knoflook, misopasta en de zeste even aan tot deze glazig is.
• Voeg het sinaasappelsap, mirrin en witte wijn toe en laat dit zachtjes reduceren tot de helft.
• Meng met een staafmixer of garde de sojaolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen).
• Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.
• Maak op smaak met iets zout en citroensap.
• Voeg het sinaasappelsap, mirrin en witte wijn toe en laat dit zachtjes reduceren tot de helft.
• Meng met een staafmixer of garde de sojaolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen).
• Voeg als laatste de gebrande sesam toe en eventueel iets fijn gesneden koriander en basilicum.
• Maak op smaak met iets zout en citroensap.
curiosity zegt: