Uit elk plakje bladerdeeg maak je twee kaashapjes.
Je kunt de hapjes goed invriezen. Plm. 20 minuten bevroren bakken (zie bereiding) dan zijn ze heerlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Kaasbroodjes van bladerdeeg
PT20M
Kaasbroodjes van bladerdeeg
Lekker knapperig en een heerlijke zachte kaasvulling. Heerlijk borrelhapje voor vegetariërs. Deze zijn heel eenvoudig te maken. Bladerdeeg met een blokje jong belegen kaas. Dit lust iedereen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasbroodjes van bladerdeeg te bereiden
- Plakjes bladerdeeg ontdooien. Door midden snijden. Op elke reep een blokje kaas leggen. Zijkanten bladerdeeg bestrijken met eidooier. Plakje dubbelvouwen en randen goed aandrukken. Bovenkant paar maal inknippen met een schaar. Bovenkant bestrijken met rest eidooier en bestrooien met geraspte kaas.
- Oven voorverwarmen op 200 graden. "Broodjes" met naad naar beneden op bakplaat leggen. Plm. 20 minuten
bakken in midden van de oven tot ze goudbruin zien.