KookJij

Aardappel-witloftaart met walnoten en kaas

Een hartige taart zonder deeg . De aardappelpuree vormt de bodem van de hartige taart.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Receptenkaart van AH
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-witloftaart met walnoten en kaas te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron. Giet de melk erbij en verwarm de melk samen met de aardappelen. Voeg de 30 gram boter toe. Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer het losgeklopte ei door de puree.
  2. Maak de witlof schoon en halveer de struikjes in de lengte.
  3. Pel en snipper de uien.
  4. Snij de kaas in kleine blokjes. Hak de walnoten grof.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  6. Kook de witlof plm. 10 minuten in kokend water met zout en laat deze goed uitlekken in een vergiet.
  7. Verhit de eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui hierin lichtbruin.
  8. Vet de taartvorm in met gesmolten boter of olie.
  9. Schep de puree in de taartvorm en verdeel dit over de bodem en de randen van de vorm.
  10.  Leg de goed uitgelekte struikjes witlof met de punten naar het midden in de vorm.
  11. Strooi de gefruite uisnippers, blokjes kaas en walnoten erover.
  12. Bak de taart plm. 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van jong belegen kaas zullen blokjes Hollandse geitenkaas ook lekker zijn.
Bestrooi de taart dan met wat tijm en giet wat honing over de witlof voordat het gerecht de oven in gaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst