KookJij

Kaaskoekjes

Een heerlijk kaaskoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaaskoekjes te bereiden

Vet enkele bakplaten in mmet een beetje boter.Meng de bloem en de kaas in een kom.Kneed de boter er met uw vingers door totdat het mengsel op broodkruim lijkt.Voeg de eierdooier toe en kneed alles tot een zacht deeg.Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.Rol het kaasdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad.Snijd rondjes met een doorsnee van 6 centimeter uit het deeg,Rol de restjes steeds weer uit en maak zo zo'n 35 koekjes.Leg de koekjes op de ingevette bakplaten en bestrooi ze met het sesamzaad.Bak ze in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin.Laat de koekjes voor het serveren op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst