Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met pate en madeirasaus
PT20M
Biefstuk met pate en madeirasaus
Af en toe krijg ik gasten te eten die geen vis eten en nogal traditioneel zijn
ingesteld. Dan is dit een favoriet gerecht. De combinatie van paté met biefstuk is fantastisch en dan ook nog zo'n heerlijke saus. Dit recept is van Onno Kleyn uit de Volkskrant
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onno Kleyn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met pate en madeirasaus te bereiden
- Haal het vlees ongeveer 30 minuten tevoren uit de koelkast.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de biefstukken zoals je ze zelf lekker vindt (rauw, medium of bijna gaar). De tijd iss afhankelijk van de dikte van de biefstukken.
- Doe de boter erbij. Laat smelten en overgiet de biestukken in de pan nog even met het vet. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Verpak ze in aluminiumfolie.
- Doe de helft van de boter in het overgebleven vet in de koekenpan. Bak hierin de boterhammen (croutons rondom bruin. Haal uit de pan.
- Giet de madeira in het restant boter in de koekepan en roer op hoog vuur de aanbaksels los. Laat de saus een beetje indampen.
- Warm in een anti-aanbakpan de plakjes pate heel zachtjes op.
- Stapel op borden de croutons, dan de biefstuk en verdeel dan de plakjes pate over de biefstuk. Overgiet met de saus.
Echt heerlijk!!
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen en een heerlijke aangemaakte salade