Recept
« Terug naar recepten
Kaasschotel
PT45M
Kaasschotel
Een heerlijk kaasschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasschotel te bereiden
Prak de kaas fijn met een vork en giet de wijn erbij.Laat dit alles 30 min.staan.Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.Los de goed uitgeknepen gelatine op in zo weinig mogelijk warm water en laat dit koud,maar niet te stijf worden.Klop de slagroom stijf.Probeer de kaas na het weken nog fijner te maken en meng de room en de gelatine erdoor.Spoel een kleine puddingvorm of schaaltje om met koud water en schep de massa erin.Laat deze stijf worden.Stort de kaaspudding op een schotel en garneer hem met druiven en de gepelde walnoten.Zet een schaal crackers,roggebrood,stokbrood of geroosterd brood erbij.