Heb je een te hoog chloresterol dan neem je natuurlijk 20+ kaas en achterham en bak je ze in plantaardige olie.
Het paneermeel kan je helaas niet vervangen.....
Recept
« Terug naar recepten
Kaassouffle's
PT20M
Kaassouffle's
Een heerlijk kaassouffle's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassouffle's te bereiden
-De bladerdeeg uitspreiden op een werkblad en laten ontdooien.
-Op iedere plak bladerdeeg een plak kaas leggen, een plak ham en dan de tomaat en ui erover verdelen.
-Zorg dat de randen vrij blijven.
-De plakken bladerdeeg dubbelvouwen en de randjes insmeren met ei.
-Met een vork de randen goed dichtdrukken. (anders gaat de inhoud lekken).
-De pakjes door het ei halen en vervolgens door het paneermeel.
-Even laten liggen en dan nogmaals door het ei en paneermeel halen.
-In een frietpan of een dikke laag olie bakken tot ze goudbruin zijn.
-Op iedere plak bladerdeeg een plak kaas leggen, een plak ham en dan de tomaat en ui erover verdelen.
-Zorg dat de randen vrij blijven.
-De plakken bladerdeeg dubbelvouwen en de randjes insmeren met ei.
-Met een vork de randen goed dichtdrukken. (anders gaat de inhoud lekken).
-De pakjes door het ei halen en vervolgens door het paneermeel.
-Even laten liggen en dan nogmaals door het ei en paneermeel halen.
-In een frietpan of een dikke laag olie bakken tot ze goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
banketbakker henny zegt:
190 gr bloem
86 gr volkorenmeel
140 gr ijskoude boter
2 gr zout
30 gr ijskoud water
succes er mee:p
apu zegt: