KookJij

Kaassouffle's

Een heerlijk kaassouffle's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaassouffle's te bereiden

-De bladerdeeg uitspreiden op een werkblad en laten ontdooien.
-Op iedere plak bladerdeeg een plak kaas leggen, een plak ham en dan de tomaat en ui erover verdelen.
-Zorg dat de randen vrij blijven.
-De plakken bladerdeeg dubbelvouwen en de randjes insmeren met ei.
-Met een vork de randen goed dichtdrukken. (anders gaat de inhoud lekken).
-De pakjes door het ei halen en vervolgens door het paneermeel.
-Even laten liggen en dan nogmaals door het ei en paneermeel halen.
-In een frietpan of een dikke laag olie bakken tot ze goudbruin zijn.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Heb je een te hoog chloresterol dan neem je natuurlijk 20+ kaas en achterham en bak je ze in plantaardige olie.
Het paneermeel kan je helaas niet vervangen.....

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Die boter is een slecht plan als je een te hoog chloresterol hebt...maarja, dat is bladerdeeg ook, ik ga het eens proberen zo banketbakker henny! Thanx :):p
banketbakker henny

banketbakker henny zegt:
Ja hoor heb je een te hoog cholesterol kun je nog twee dingen verminderen door niet in frituur te bakken maar op de bakplaat 20 min op 200 graden, ten tweede kun je een hartige taart deeg maken en dat gebruiken. Hier het recept:
190 gr bloem
86 gr volkorenmeel
140 gr ijskoude boter
2 gr zout
30 gr ijskoud water
succes er mee:p
r.d.boer

r.d.boer zegt:
Lijkt me heerlijk. Ga het deze week uitproberen!