Wij eten dit graag bij de lunch et een groene salade.
De Chausson is behoorlijk machtig dus snij hem in kleine stukken.
Recept
« Terug naar recepten
Chausson met ham en gruyère
PT20M
Chausson met ham en gruyère
In Frankrijk wordt dit eenvoudig te maken gerecht Chausson= "slof" genoemd. Het kan zowel met een zoete als een hartige vulling worden geserveerd. Deze Chausson is met een hartige vulling van ham en gruyère kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle 44/2003
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chausson met ham en gruyère te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plak steeds 3 plakjes bladerdeeg aan elkaar of snij de rol bladerdeeg doormidden.
- Bestrijk één zijde van het bladerdeeg met de crème fraîche.Verdeel hierover de ham en de kaas. Dek af met de rest van het bladerdeeg.
- Smeer de kanten in met wat losgeklopte eidooier. Druk de zijden heel goed op elkaar.
- Strijk de rest van de eidooier over de chausson.
- Bak de slof ongeveer 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden tot deze mooi goudbruin is.
- Snij de chausson in stukken.