Recept
« Terug naar recepten
Trofie met ham, courgette, gedroogde tomaten en basilicum
PT20M
Trofie met ham, courgette, gedroogde tomaten en basilicum
Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië. Het zijn met de hand
gerolde kronkelige vormen. Een bekend pastagerecht uit Ligurië is "trofie al
pesto genovese".
Ik heb er deze keer een pasta van gemaakt met gekookte ham, gedroogde
tomaten, blokjes courgette en verse basilicum.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Trofie met ham, courgette, gedroogde tomaten en basilicum te bereiden
- Pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak koken in water met zout. Uitlekken in een vergiet.
- Olie verhitten in een koekenpan. Hierin de blokjes courgette lichtbruin bakken. Knoflooksnippers en stukjes peper en reepjes ham even meebakken. Dan reepjes gedroogde tomaten toevoegen en 1 tot 2 minuten meebakken.
- Crème fraîche en de verkruimelde bouillontablet toevoegen en alles goed door elkaar roeren. Pasta door de saus mengen.
- Geraspte kaas en reepjes basilicum erdoor mengen en nog even proeven.
- Naar eigen smaak eventueel nog wat kruiden toevoegen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een groene salade.