Recept
« Terug naar recepten
Kaastaart van beurré d'anjou met speculaasbodem
PT60M
Kaastaart van beurré d'anjou met speculaasbodem
Een heerlijk kaastaart van beurré d'anjou met speculaasbodem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
347 kcal kCal energie
9,6 g Gram eiwit
17,2 g Gram vet
37,7 g Gram koolhydraten
9,6 g Gram eiwit
17,2 g Gram vet
37,7 g Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaastaart van beurré d'anjou met speculaasbodem te bereiden
Schil de peren en snij ze in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de speculaaskoekjes fijn en vermeng ze met de boter (bv. in de keukenmachine).
Bekleed een springvorm met bakpapier. Druk het speculaasmengsel stevig aan op de bodem. Zorg dat de laag mooi gelijk is.
Meng de eieren, de plattekaas, de room, de bloem, het vanille-extract en de suiker goed door elkaar. Voeg de stukjes peer toe.
Giet het kaasmengsel in de springvorm.
Bak de taart ongeveer 45 min. in de oven. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de speculaaskoekjes fijn en vermeng ze met de boter (bv. in de keukenmachine).
Bekleed een springvorm met bakpapier. Druk het speculaasmengsel stevig aan op de bodem. Zorg dat de laag mooi gelijk is.
Meng de eieren, de plattekaas, de room, de bloem, het vanille-extract en de suiker goed door elkaar. Voeg de stukjes peer toe.
Giet het kaasmengsel in de springvorm.
Bak de taart ongeveer 45 min. in de oven. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.