Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met groente in zoetzure saus
PT30M
Kabeljauw met groente in zoetzure saus
Een heerlijk kabeljauw met groente in zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met groente in zoetzure saus te bereiden
Maak de groenten schoon.
Snijd de ui in halve ringen, de wortel, prei en bleekselderij in plakjes.
Giet de ananas af, bewaar het sap.
Snijd de ananas in blokjes.
Hak de gember fijn.
Halveer de stukken vis en wentel ze door de maïzena.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord.
Roerbak de groenten ± 4 minuten.
Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het bouillonpoeder toe.
Breng het geheel aan de kook.
Leg de stukken kabeljauw erin en laat het gerecht
nog ± 3 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.
Snijd de ui in halve ringen, de wortel, prei en bleekselderij in plakjes.
Giet de ananas af, bewaar het sap.
Snijd de ananas in blokjes.
Hak de gember fijn.
Halveer de stukken vis en wentel ze door de maïzena.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak de stukken vis mooi bruin. Leg ze op een bord.
Roerbak de groenten ± 4 minuten.
Voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananas met vocht, gember en het bouillonpoeder toe.
Breng het geheel aan de kook.
Leg de stukken kabeljauw erin en laat het gerecht
nog ± 3 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de ketjap en sambal naar smaak toe.