KookJij

Kabeljauw met tomaat en prei

Een heerlijk kabeljauw met tomaat en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie: 6 pp Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Angel's & Yoska
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met tomaat en prei te bereiden

> Knip de trosjes met tomaat in kleinere trosjes met 3-4 tomaatjes.
> Verdeel de margarine, olijfolie, geraspte citroenschil, 1-2 el citroensap en de oregano over de bodem van een anti-aanbakpan.
> Wentel de kabeljauwfilets erdoor en maal er (zeezout) en royaal zwarte peper boven.
> Verdeel de preiringen en de tomaatjes tussen de vis. > Dek de pan af met een deksel en stoof de kabeljauw in 10-12 min. zachtjes gaar.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Ik gebruik weinig zout. Als ik zout gebruik is het eigenlijk altijd versgemalen zeezout.
In dit gerecht gebruik ik geen zout.

Ik vind dit bijzonder lekker en het is ook heel goed te maken voor 1 persoon.

Ik vind het erg lekker met platte/brede pasta en komkommer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst