Ik gebruik weinig zout. Als ik zout gebruik is het eigenlijk altijd versgemalen zeezout.
In dit gerecht gebruik ik geen zout.
Ik vind dit bijzonder lekker en het is ook heel goed te maken voor 1 persoon.
Ik vind het erg lekker met platte/brede pasta en komkommer.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met tomaat en prei
PT30M
Kabeljauw met tomaat en prei
Een heerlijk kabeljauw met tomaat en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
6 pp Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Angel's & Yoska
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met tomaat en prei te bereiden
> Knip de trosjes met tomaat in kleinere trosjes met 3-4 tomaatjes.
> Verdeel de margarine, olijfolie, geraspte citroenschil, 1-2 el citroensap en de oregano over de bodem van een anti-aanbakpan.
> Wentel de kabeljauwfilets erdoor en maal er (zeezout) en royaal zwarte peper boven.
> Verdeel de preiringen en de tomaatjes tussen de vis. > Dek de pan af met een deksel en stoof de kabeljauw in 10-12 min. zachtjes gaar.
> Verdeel de margarine, olijfolie, geraspte citroenschil, 1-2 el citroensap en de oregano over de bodem van een anti-aanbakpan.
> Wentel de kabeljauwfilets erdoor en maal er (zeezout) en royaal zwarte peper boven.
> Verdeel de preiringen en de tomaatjes tussen de vis. > Dek de pan af met een deksel en stoof de kabeljauw in 10-12 min. zachtjes gaar.