Kalebassen worden ook wel winterpompoenen genoemd.
Ze worden gebruikt voor de sier en daarom vond ik dit leuk. Je kunt er allerlei kalebassen voor gebruiken, hoeveelheden aanpassen, elke kalebas smaakt anders.
Recept
« Terug naar recepten
Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep
PT50M
Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep
Een heerlijk kalebas, gevuld met pittige kalebassoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
TV
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep te bereiden
Snijd een kap van de kalebas, die later kan dienen als deksel.
Snipper de ui, bak in boter glazig.
Vermeng in andere pan het uimengsel met warme kippenbouillon, houd warm.
Hol de kalebas uit, verwijder de zaadjes, voeg het vruchtvlees toe aan de bouillon en pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met z/p, beetje tuinkruiden.
Verwarm de oven tot ca. 150°C.
Vul de kalebas met het mengsel en sluit af met de kap
1/2 uur in de oven, en klaar .
Snipper de ui, bak in boter glazig.
Vermeng in andere pan het uimengsel met warme kippenbouillon, houd warm.
Hol de kalebas uit, verwijder de zaadjes, voeg het vruchtvlees toe aan de bouillon en pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met z/p, beetje tuinkruiden.
Verwarm de oven tot ca. 150°C.
Vul de kalebas met het mengsel en sluit af met de kap
1/2 uur in de oven, en klaar .
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rozaverschoor zegt:
slaatje zegt:
hns zegt: