Recept
« Terug naar recepten
Kalfscarré met gamba’s
PT60M
Kalfscarré met gamba’s
Een heerlijk kalfscarré met gamba’s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfscarré met gamba’s te bereiden
Meng het broodkruim met het kerriepoeder, de Provençaalse kruiden, het losgeklopt ei en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zeezout. Pel 4 gamba’s en snij ze in blokjes. Meng dit onder het broodkruim. Kruid de kalfscarré met peper en zout en bak goudbruin in olijfolie en boter, half om half. Haal de kalfscarré uit de pan en maak aan de bovenkant een inkeping van 2 cm tussen de beentjes en het vlees.
Smeer met behulp van een lepel de gambamengeling in de inkeping. Zet de carré gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Breng de kalfsfond aan de kook.
Neem de resterende gamba’s erbij. Pel ze niet maar snij ze aan de staartzijde overlangs in 2. Bak de gamba’s in druivenpitolie en kruid met zeezout en Provençaalse kruiden.
Haal de carré uit de oven en laat hem eventjes rusten. Mix de kalfsfond op met klontjes koude boter zodat je een gebonden saus krijgt.
Snijd de carré in 4 en verdeel hem over de 4 borden. Serveer met de gebakken gamba’s en het kalfssausje.
Smeer met behulp van een lepel de gambamengeling in de inkeping. Zet de carré gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Breng de kalfsfond aan de kook.
Neem de resterende gamba’s erbij. Pel ze niet maar snij ze aan de staartzijde overlangs in 2. Bak de gamba’s in druivenpitolie en kruid met zeezout en Provençaalse kruiden.
Haal de carré uit de oven en laat hem eventjes rusten. Mix de kalfsfond op met klontjes koude boter zodat je een gebonden saus krijgt.
Snijd de carré in 4 en verdeel hem over de 4 borden. Serveer met de gebakken gamba’s en het kalfssausje.