Recept
« Terug naar recepten
Gevulde kwartel met wilde rijst
PT40M
Gevulde kwartel met wilde rijst
Een heerlijk gevulde kwartel met wilde rijst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde kwartel met wilde rijst te bereiden
Spoel de kwartels in water en dep goed droog.Kruid de buikholte met peper ,thijm en laurierblaadjes , vul evenzeer met enkele fijngesneden : ajuin , wortel , venkel en ramanas goed aanduwen.Pootjes samen binden.Bak deze bruin aan in boter met een beetje olijfolie. Zet het vuur lager en kruid af met de méditerrané kruiden en laat zachtjes verder stoven tot de kwartels gaar zijn.
Wilde rijst koken en kruiden met méditerrané kruiden. Appelsien schillen en in partjes snijden.Hou enkele partjes aan de kant voor afgarnering.
Groenten in julliene snijden , beetgaar opwokken of stoven en evenzeer kruiden met méditerrané kruiden. Voeg een scheut whisky toe en de partjes appelsien.Dresseer alles op bord en garneer af met basilicum en de partjes appelsien.
Wilde rijst koken en kruiden met méditerrané kruiden. Appelsien schillen en in partjes snijden.Hou enkele partjes aan de kant voor afgarnering.
Groenten in julliene snijden , beetgaar opwokken of stoven en evenzeer kruiden met méditerrané kruiden. Voeg een scheut whisky toe en de partjes appelsien.Dresseer alles op bord en garneer af met basilicum en de partjes appelsien.