Recept
« Terug naar recepten
Kalfsragout
PT90M
Kalfsragout
Een heerlijk kalfsragout recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsragout te bereiden
Gebraad in blokjes snijden .
Het gehakt mengen met het eigeel en chapelure en balletjes draaien.
Sjalotjes grof snijden.
Spekblokjes aanbakken in een ketel zonder vetstoffen voeg het vlees toe en de sjalotten bak dit goed aan .
Goed kruiden suiker en kalfsfond toevoegen, laat op een zacht vuur gaar worden. Als laatste de balletjes toevoegen laat nog een tiental min. sudderen.
Indien nodig de saus een beetje bij binden.
Serveer zeer warm.
Het gehakt mengen met het eigeel en chapelure en balletjes draaien.
Sjalotjes grof snijden.
Spekblokjes aanbakken in een ketel zonder vetstoffen voeg het vlees toe en de sjalotten bak dit goed aan .
Goed kruiden suiker en kalfsfond toevoegen, laat op een zacht vuur gaar worden. Als laatste de balletjes toevoegen laat nog een tiental min. sudderen.
Indien nodig de saus een beetje bij binden.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Chapelure = paneermeel
derbyke zegt: