Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen op sesam-lente-ui toast
PT30M
Kalkoen op sesam-lente-ui toast
Een heerlijk kalkoen op sesam-lente-ui toast recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen op sesam-lente-ui toast te bereiden
In een wok op een middelhoog vuur hoisinsaus, gember en 1 eetlepel sesamolie door elkaar kloppen. Kalkoen, zout, peper en 2 lente-uitjes toevoegen en voorzichtig omscheppend goed vermengen. Ongeveer 10 minuten laten koken.
In een kleine kom resterende sesamolie en lente-uitjes mengen en daarmee de broodjes aan de binnenkant licht insmeren. Leg de broodjes met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat.
2 minuten grillen tot de broodjes licht geroosterd zijn. Uit de grill halen en het vleesmengsel erop smeren. Warm serveren.
In een kleine kom resterende sesamolie en lente-uitjes mengen en daarmee de broodjes aan de binnenkant licht insmeren. Leg de broodjes met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat.
2 minuten grillen tot de broodjes licht geroosterd zijn. Uit de grill halen en het vleesmengsel erop smeren. Warm serveren.
camilla zegt:
Je kan het rustig voor kip vervangen hoor. Kalkoen is ook gewoon heel gezond en ook mager.