Recept
« Terug naar recepten
Kalkoengebraad met druiven
PT60M
Kalkoengebraad met druiven
Een heerlijk kalkoengebraad met druiven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoengebraad met druiven te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er het gebraad snel langs alle kanten in aan op vrij hoog vuur. Leg het vervolgens in een ovenschotel, kruid met peper en zout.
Giet het druivensap en de honing in de pan, verwarm en roer de aanbaksels los. Voeg de azijn toe en laat 30 sec. sudderen. Doe deze saus in een maatbekertje en giet ong. 1/3 over het gebraad.
Laat het gedurende 50 min. in de oven bakken, bedruip om de 10 min. met saus.
Leg het gebraad op een snijplank en giet de saus door een zeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, meng en voeg de druiven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen terwijl je het gebraad versnijdt.
Serveer meteen met rösti.
Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er het gebraad snel langs alle kanten in aan op vrij hoog vuur. Leg het vervolgens in een ovenschotel, kruid met peper en zout.
Giet het druivensap en de honing in de pan, verwarm en roer de aanbaksels los. Voeg de azijn toe en laat 30 sec. sudderen. Doe deze saus in een maatbekertje en giet ong. 1/3 over het gebraad.
Laat het gedurende 50 min. in de oven bakken, bedruip om de 10 min. met saus.
Leg het gebraad op een snijplank en giet de saus door een zeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, meng en voeg de druiven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen terwijl je het gebraad versnijdt.
Serveer meteen met rösti.