Recept
« Terug naar recepten
Kalkoengebraad sint-hubertus
PT60M
Kalkoengebraad sint-hubertus
Een heerlijk kalkoengebraad sint-hubertus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoengebraad sint-hubertus te bereiden
Hak de ui, snijd de wortelen in staafjes. Laat het gebraad in de rode wijn en de cognac marineren. Voeg de ui, de tijm, de laurier, peper en de jeneverbesjes toe. Dek de schaal af en plaats ze in de koelkast. Droog het vlees af en laat het in een pan bruinen. Giet de marinade erover en laat alles 60 minuten op een zacht vuurtje stoven. Verwijder het gebraad, giet de saus door een zeef en laat ze inkoken. Voeg de jam, de mosterd en het bindmiddel toe. Laat enkele minuten koken en voeg de room toe. Serveer de sneetjes gebraad, overgoten met de saus en versierd met peterselie.