Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenragout met rode en groene groenten
PT30M
Kalkoenragout met rode en groene groenten
Een heerlijk kalkoenragout met rode en groene groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenragout met rode en groene groenten te bereiden
Breng de bouillon met de selderij en de kalkoen aan de kook en kook de kalkoen in ± 10 min. helemaal gaar. Neem de kalkoen uit de bouillon en zeef de bouillon. Pluk de kalkoen in reepjes.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer het kerriepoeder en de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.
Schep de doperwtjes en de paprika erdoor en laat de ragout 7 min. zachtjes koken. Schep de kalkoen en / deel van het bieslook erdoor en warm alles goed door.
Verwarm intussen de ragoutschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de ragoutschelpen op de borden en schep de ragout erin. Bestrooi met de rest van het bieslook. Serveer de schelpen direct.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en roer het kerriepoeder en de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de slagroom toe en breng alles al roerende aan de kook.
Schep de doperwtjes en de paprika erdoor en laat de ragout 7 min. zachtjes koken. Schep de kalkoen en / deel van het bieslook erdoor en warm alles goed door.
Verwarm intussen de ragoutschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de ragoutschelpen op de borden en schep de ragout erin. Bestrooi met de rest van het bieslook. Serveer de schelpen direct.