KookJij

Vlees: vleesbroodje met groenten pittig gekruid geserveerd met aardappelen

Gehakt van varkens/kalfsvlees gemengd met groenten.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlees: vleesbroodje met groenten pittig gekruid geserveerd met aardappelen te bereiden

  1. Groenten in fijne blokjes snijden deze onder het gehakt mengen samen met het eike en chapelure goed kruiden en de tomatenextract eronder mengen. Maak van het vlees een broodje en bak deze in een grote pan aan alle kanten even bruin aan. Voeg de aardappelen toe kruid deze met peper en zout als laatste de bouillon erover schenken. Deksel op de pan, laat op een matig vuur garen. Haal het vlees uit de pan snij deze in gelijke sneetjes. De saus met de aardappelen een beetje binden. Serveer alles zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Ab ik zal je moeten teleurstellen die lijst heb ik niet. Pili pili is hetzelfde als gemalen Spaanse pepertjes. Een goed alternatief voor de lijst is even Googlen bij Googleman daar zul je alles wel vinden. Ik raadpleeg regelmatig Google omdat bij jullie Nederlanders sommige benamingen voor mij ook onbekend zijn. Hopelijk heb ik je een beetje verder kunnen helpen. Groetjes Hilde
Ab Katuin

Ab Katuin zegt:
Heeft u een lijst waar al die lijst met ingredienten in het nederlands op staan wat is nu pili pili in het nederlands.

Met vriendelijke groeten,

Ab
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Ab, eike vers van de pers is een doodgewoon ei vers van de kip ;-) chapelure is paneermeel. Vriendelijke groetjes Hilde
Ab Katuin

Ab Katuin zegt:
mijn belgisch is niet best maar wat is een eike vers van de de pers en wat is chapelure.
Met vriendelijke groeten,
Ab

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ben benieuwd wat je ventje ervan vind ;-) Een fijne vakantie geniet ervan en breng wat zon en warmte mee ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hier gaat mijn ventje heel blij van worden! Komt na de vakantie zeker weten op tafel! :-)