KookJij

Kaneelcake (zonder ei)

Een heerlijk kaneelcake (zonder ei) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelcake (zonder ei) te bereiden

De karnemelk, basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Hier het zelfrijzende bakmeel toevoegen (door een zeef). Alles door elkaar werken tot een mooie massa. Niet met de mixer doen maar gewoon met een lepel.

In de oven gedurende 75 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
De zurige smaak is niet te proeven nadat de cake gebakken is. De zuurgraad van de karnemelk is belangrijk voor het rijzen van de cake, dus niet weglaten of vervangen. Gewoon lekker uitproberen. Succes, Tania.
Muriëlle

Muriëlle zegt:
Goedemiddag,
kan de karnemelk ook worden vervangen door gewone melk of is de zurige smaak niet meer te proeven in de cake? Weet nl. niet zeker of de kinderen dit dan lusten. Bedankt!:p
Jenny

Jenny zegt:
Hi Dit is leuk om te zien. Ik ben ook bezig met het zoeken van de juiste maten enzo voor een nieuw recept zonder koemelk en ei. I will let you now. Ik ga deze zeker uitproberen.
;)
maxime

maxime zegt:
dit is zo lekkker dat ik het voor mijn proefkring op school ga maken:p:p:p;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Geweldig!!!
Onze kleinkinderen kunnen niet tegen eiwitten en dit ga ik meteen maken.Succes met het uitprobereb voor een luchtiger cake.:D