KookJij

Kaneelijs met peer en vanillesaus

Een heerlijk kaneelijs met peer en vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Coupes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelijs met peer en vanillesaus te bereiden

Bereiding ijs
Doe de melk in een pan en laat de kaneelpijpjes 15 minuten in de licht kokende melk meekoken. Klop au bain marie de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en wat kaneelpoeder licht schuimig en voeg al kloppende de melk toe (zonder de kaneelstokjes). Laat het geheel afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe. Meng het geheel goed. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Zet het ijs tot gebruik in de diepvriezer.

Bereiding overig
Snij de peren waaiervormig in.
Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.
Spatel de advocaat en vanillevla erdoor.
Verdeel de saus over de borden en leg de in waaiers gesneden peren erin.
Schep het ijs met een ijslepel op de borden.
Garneer met een toefje citroenmelisse.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

martha

martha zegt:
Bert ,bedankt voor de tip ga het beslist proberen...gr Martha.
bertal

bertal zegt:
martha,
kan je het toch maken het ijs in diepvries doos doen en geregeld omscheppen om ijskristallen te voorkomen.succes.:);)
m.v.g. Bert Allers
martha

martha zegt:
lijkt me heel erg lekker maar ik heb geen ijsmachine .