Recept
« Terug naar recepten
Kaneelijs met peer en vanillesaus
PT45M
Kaneelijs met peer en vanillesaus
Een heerlijk kaneelijs met peer en vanillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Coupes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelijs met peer en vanillesaus te bereiden
Bereiding ijs
Doe de melk in een pan en laat de kaneelpijpjes 15 minuten in de licht kokende melk meekoken. Klop au bain marie de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en wat kaneelpoeder licht schuimig en voeg al kloppende de melk toe (zonder de kaneelstokjes). Laat het geheel afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe. Meng het geheel goed. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Zet het ijs tot gebruik in de diepvriezer.
Bereiding overig
Snij de peren waaiervormig in.
Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.
Spatel de advocaat en vanillevla erdoor.
Verdeel de saus over de borden en leg de in waaiers gesneden peren erin.
Schep het ijs met een ijslepel op de borden.
Garneer met een toefje citroenmelisse.
Doe de melk in een pan en laat de kaneelpijpjes 15 minuten in de licht kokende melk meekoken. Klop au bain marie de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker en wat kaneelpoeder licht schuimig en voeg al kloppende de melk toe (zonder de kaneelstokjes). Laat het geheel afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe. Meng het geheel goed. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Zet het ijs tot gebruik in de diepvriezer.
Bereiding overig
Snij de peren waaiervormig in.
Klop de slagroom met de suiker dik vloeibaar.
Spatel de advocaat en vanillevla erdoor.
Verdeel de saus over de borden en leg de in waaiers gesneden peren erin.
Schep het ijs met een ijslepel op de borden.
Garneer met een toefje citroenmelisse.
martha zegt: