Recept
« Terug naar recepten
Kaneellikeur
PT15M
Kaneellikeur
Een heerlijk kaneellikeur recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
Onbepaald personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Asterix*
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneellikeur te bereiden
Doe de alcohol of wodka in de grotere fles, doe de suiker met de trechter in de fles, en prop hem azo vol met kaneelstokjes dat hij nog net dicht kan.
Gedurend 1 week elke dag 2 maal omschudden en vervolgens 6 weken elke week minstens 1 maal omschudden.
Met zeef in de trechter een kleiner flesje voor 2/3 vullen met het (inmiddels donkerrode) mengsel en bijvullen met water.
Als je dit in een flesje van een 1/2 liter doet, kun je de grote fles gewoon weer bijvullen met wodka en evt. suiker. het blijft een kwestie van proeven en uitvinden hoe sterk en of zoet je het zelf wilt maken.
Gedurend 1 week elke dag 2 maal omschudden en vervolgens 6 weken elke week minstens 1 maal omschudden.
Met zeef in de trechter een kleiner flesje voor 2/3 vullen met het (inmiddels donkerrode) mengsel en bijvullen met water.
Als je dit in een flesje van een 1/2 liter doet, kun je de grote fles gewoon weer bijvullen met wodka en evt. suiker. het blijft een kwestie van proeven en uitvinden hoe sterk en of zoet je het zelf wilt maken.
FransKuchlein zegt: