KookJij

Kaneellikeur

Een heerlijk kaneellikeur recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: Onbepaald personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Asterix*
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneellikeur te bereiden

Doe de alcohol of wodka in de grotere fles, doe de suiker met de trechter in de fles, en prop hem azo vol met kaneelstokjes dat hij nog net dicht kan.
Gedurend 1 week elke dag 2 maal omschudden en vervolgens 6 weken elke week minstens 1 maal omschudden.
Met zeef in de trechter een kleiner flesje voor 2/3 vullen met het (inmiddels donkerrode) mengsel en bijvullen met water.
Als je dit in een flesje van een 1/2 liter doet, kun je de grote fles gewoon weer bijvullen met wodka en evt. suiker. het blijft een kwestie van proeven en uitvinden hoe sterk en of zoet je het zelf wilt maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

FransKuchlein

FransKuchlein zegt:
Lijkt mij erg lekker, ik ga het proberen, groetjes.:p