Deze soep heb ik regelmatig gemaakt voor de kinderen van een vriendin. Ze waren er dol op.
Ik maakte deze soep voor hen en we namen dan altijd een ijstoetje (vienetta) toe.
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse bonensoep
PT120M
Mexicaanse bonensoep
Een heerlijk mexicaanse bonensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
systeembakje van Gea: Maaltijdsoepen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse bonensoep te bereiden
1. Ui en knoflook met gehakt in een beetje water loskoken.
2. Bruine bonen + vocht; tomaten, tomatenpuree en kruiden toevoegen.
3. Eventueel aanvullen met water en zo'n anderhalf uur laten prutten.
2. Bruine bonen + vocht; tomaten, tomatenpuree en kruiden toevoegen.
3. Eventueel aanvullen met water en zo'n anderhalf uur laten prutten.