Recept
« Terug naar recepten
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
PT60M
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Deze Traditionele Griekse bonensoep is een heerlijke soep voor zowel
koude als warme dagen. En de kans is groot dat je het tijdens je
zomervakantie in Griekenland een keertje tegenkomt. Ik heb deze soep ook
wel eens in een Grieks restaurant gegeten en nu dus ook maar eens zelf
gemaakt.
Het is een vegetarische soep en een klein beetje feta bovenop maakt het
soepje helemaal af.
Het is natuurlijk heel goed mogelijk om kip- of runderbouillon te gebruiken
en wat soepballetjes kan ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada) te bereiden
- Als je droge witte bonen gebruikt week ze dan eerst een nacht in koud water. Daarna kook je de bonen eerst apart (ongeveer 1 uur) omdat ze langer moeten koken dan de rest van de groenten. Gebruik je verse bonen (of uit de vriezer) dan kook je die ook eerst apart (ongeveer ½ uurtje) Gebruik je bonen uit een pot of blik voeg die dan pas tegelijk met de tomaten en tomatenpuree toe. Je begint dan met de wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg daar dan de kruiden aan toe.
- Kook de bonen tot ze een beetje zacht beginnen te worden. (droge bonen +/- 1 uur, verse of diepvriesbonen +/- ½ uur) Doe de tijm, laurier en oregano er al meteen in het begin bij.
- Voeg dan de gesneden knolselderij, wortel en bleekselderij toe.
- Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken en ongeveer 15 minuten de ontvelde en gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
- Fruit de fijngesneden uien en de gehakte knoflook glazig en voeg dit toe.
- Doe de bouillonblokken erbij.
- Laat het geheel nog even pruttelen tot de groenten de gewenste garing hebben en maak de soep op smaak met peper en zout en eventueel nog een paar maggiblokjes.
- Doe de soep in borden en doe op elk bord een beetje verkruimelde feta en een beetje lente ui of basilicum.