KookJij

Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta

Een soortgelijk recept met varkenshaas en fetasaus ( Grieks-pannetje-metvarkenshaas- en-romige-feta-saus ) heb ik hier al eens ooit eerder geplaatst maar deze variant was misschien zelfs nog lekkerder en daarom wil ik dit recept dan ook in mijn digitale kookboek bewaren. Ik kwam dit recept tegen op Internet maar omdat ik de bereidingswijze op de bbq niet zag zitten heb ik het recept naar eigen inzicht aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Internet (mele best bbq) Aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta te bereiden

  1. Voor de souvlaki kruiden meng de oregano, paprikapoeder, tijm, gemalen komijn, knoflookpoeder, zeezout en vers gemalen zwarte peper door elkaar. Bewaar de souvlaki kruiden in een afsluitbaar potje.
  2. Maak een marinade met het sap van 1 citroen en 1 el souvlaki kruiden. Roer dit goed door elkaar. Snijd de varkenshaas in gelijkmatige blokjes en leg deze in de marinade. Zorg dat alle blokjes varkenshaas bedekt zijn met de marinade. Laat dit 30 minuten (of langer) intrekken.
  3. Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, snij de paprika in blokjes, en verkruimel de feta.
  4. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de gemarineerde varkenshaas blokjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  5. Giet nog een beetje olie in de pan en fruit eerst de uien en knoflook en voeg er dan de champignons aan toe. Strooi een eetlepel souvlaki kruiden eroverheen en schep alles goed door elkaar.
  6. Voeg dan ook de paprikablokjes toe. en bak deze kort mee.
  7. Doe de tomatenpuree erbij en schep die door de massa, na enkele minuutjes voeg je de kookroom toe.
  8. Breng het geheel al roerend aan de kook (voeg indien nodig een scheutje water of bouillon toe).
  9. Voeg de feta toe en als deze gesmolten is doe dan het vlees terug in de pan. Laat het geheel nog ongeveer 10-15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  10. Garneer met fijngesneden lenteui.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met Griekse tomatenrijst en een Griekse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst