Recept
« Terug naar recepten
Karamelcréme met Grand-Marniersaus
PT180M
Karamelcréme met Grand-Marniersaus
Een heerlijk karamelcréme met grand-marniersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamelcréme met Grand-Marniersaus te bereiden
De melk en de room evenals de suiker, eierdooiers en vanillemerg in een kom doen en zorgvuldig roeren.
Zorg ervoor dat er geen schuim ontstaat.
De vloeistof door een paardenharenzeef schenken.
Er vervolgens 5 vormpjes van ca 10 cm doorsnede mee vullen en in de oven in een braadslee au bain marie bij 120 graden C. in ongeveer 3 uur gaar laten worden.
Het dessert af laten koelen.
Ze met suiker bestrooien en in de vormpjes kort in onder de grill of salamander bruin laten worden.
Voor de saus het vanille-ijs met de room en Grand-Marnier opkloppen.
Er tot slot de stijf geslagen slagroom doorspatelen.
De créme-karamelpuddinkjes op een sausspiegel op het bord schikken.
Zorg ervoor dat er geen schuim ontstaat.
De vloeistof door een paardenharenzeef schenken.
Er vervolgens 5 vormpjes van ca 10 cm doorsnede mee vullen en in de oven in een braadslee au bain marie bij 120 graden C. in ongeveer 3 uur gaar laten worden.
Het dessert af laten koelen.
Ze met suiker bestrooien en in de vormpjes kort in onder de grill of salamander bruin laten worden.
Voor de saus het vanille-ijs met de room en Grand-Marnier opkloppen.
Er tot slot de stijf geslagen slagroom doorspatelen.
De créme-karamelpuddinkjes op een sausspiegel op het bord schikken.